Begeleide vakanties voor mensen met een beperking

Begeleide vakanties voor mensen met een beperking

Een vakantie voor mensen met een licht verstandelijke beperking vraagt aanpassingen en een speciaal arrangement. Het vakantiebureau specialiseert zich al jaren als non-profit organisatie om dit soort vakanties mogelijk te maken. Elke zomervakantie worden in Nieuw Hydepark in Doorn drie vakantieweken georganiseerd voor mensen met een lichte beperking. En ook tijdens Oud&Nieuw kan men hier vakantie vieren!

Deze vakanties zijn geschikt voor mensen die zelfstandig (eventueel met rollator) zich kunnen verplaatsen door de accommodatie. Onze vrijwilligers kunnen u helpen met medicijnen en persoonlijke verzorging, maar verlenen op deze reis geen lichamelijke hulp. De accommodatie is wel rolstoelvriendelijk!

Programma

Hoe ziet uw vakantie er dan precies uit? De vakantie begint op zaterdag middag met een ontvangst. Hierbij hoort uiteraard een kopje koffie of thee. Dit is het begin van uw vakantie, na de koffie of de thee kunt u er op uit trekken. Dit is mogelijk met de andere gasten echter kan u er ook voor kiezen om er alleen of met uw partner er op uit te trekken. Wat de senioren vakanties zo bijzonder maakt is dat er ontzettend veel te doen is, zowel in als rondom het hotel.

Accommodatie Nieuw Hydepark voor mensen met een beperking

Nieuw Hydepark is een prachtige accommodatie midden op de Utrechtse Heuvelrug, In de directe omgeving zijn er veel aantrekkelijke bezienswaardigheden zoals een bezoek aan Huize Doorn. Ook winkelen in Zeist of Veenendaal behoort tot de mogelijkheden. Tijdens de vakantie worden diverse excursiemogelijkheden aangeboden.

Begeleide vakanties voor iedereen

Iedereen mag natuurlijk mee op vakantie! Er gaat de hele week een pastor mee waar u gezellig even op de koffie kan als u zin heeft. Een mooie gelegenheid om eens uw verhaal te doen of met andere over voor u belangrijke zaken gedachten te wisselen. Maar uiteraard is er niks verplicht de vakantie is voor iedereen ongeacht uw afkomst, uw geloof of huidskleur.

Een mooie herinnering aan uw begeleide vakantie

Naast de mooie herinneringen die u aan uw begeleide vakantie overhoudt is er ook nog de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het inpandige souvenirwinkeltje.

Vrijwilligers als begeleiding voor mensen met een beperking

Tijdens uw vakantieweek wordt u begeleid door kundige vrijwilligers die zich allemaal 100% inzetten om u een prachtige vakantie te geven! Ze zijn niet voor niks vrijwilliger, ze vinden het werk geweldig en de meeste hebben een achtergrond in de zorg. Uw beperking is voor hen geen beperking, ze helpen u met alle plezier en zorgen voor alles! Er gaan voldoende vrijwilligers mee om de begeleiding die u nodig heeft in deze week te realiseren!

Eindejaarssluiting

I.v.m. de corona maatregelen is Het vakantiebureau gesloten tot maandag 18 januari.

We hopen u weer te ontmoeten in 2021!


De vakantiegids met daarin opgenomen het aanbod voor 2021 zal in februari verstuurd worden naar onze gasten en vrijwilligers.

Wilt u ook de vakantiegids aanvragen?

Stuur een mail naar info@hetvakantiebureau.nl