Begeleide vakanties

Begeleide vakanties: vakanties met begeleiding voor ouderen of mensen met een beperking. Al ruim 50 jaar organiseert Hetvakantiebureau.nl begeleide vakanties, senioren vakanties en vakanties voor mantelzorgers en dementerende ouderen. In Nederland, samen met 1.400 gediplomeerde verplegers en vrijwilligers.

Begeleide vakanties van Hetvakantiebureau.nl: u laten genieten. Dat is ons doel.

Begeleide vakanties voor wie?

Onze begeleide vakanties zijn speciaal gericht op ouderen of senioren die zorg of begeleiding nodig hebben. Ook mensen met een lichte verstandelijke beperking of een visuele beperking komen bij ons vakantie houden. Hier zijn onze mensen en de accommodaties speciaal op ingericht. Onze begeleide vakanties staan dan ook bekend om de aandacht die wij geven en om onze begeleiding op maat.

Begeleide vakanties voor mensen met een visuele beperking

Heeft u een visuele beperking? Tijdens speciale vakantieweken kunt u aan alle workshops en activiteiten deelnemen. Deze worden zoveel mogelijk aangepast aan uw mogelijkheden.

Vakantiehotel Dennenheul is een volledig aangepast accommodatie. Met geleidelijnen en braillemarkeringen bijvoorbeeld. Geleidehonden zijn uiteraard van harte welkom. Meer over onze vakanties met visuele beperking.

Begeleide vakanties voor mensen met een licht verstandelijke beperking

Onze begeleide vakanties zijn geschikt voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Wanneer u zelfstandig kunt lopen (eventueel met rollator) en geen aangepaste hotelkamer nodig heeft. Onze vrijwilligers begeleiden u in persoonlijke verzorging of medicatie. Meer over onze vakanties met verstandelijke beperking.

Wie verzorgt de begeleiding?

Tijdens de vakanties van Hetvakantiebureau.nl wordt u goed begeleid. Of u nu lichte begeleiding of intensievere begeleiding met zorg nodig heeft. Er zijn gediplomeerde verpleegkundigen aanwezig en verzorgenden. Allemaal zeer gemotiveerd en kundig. Samen zorgen zij voor de organisatie en maatwerk begeleiding bij alle activiteiten.

De begeleide vakanties worden aangepast aan uw mogelijkheden. Ook nachtzorg, 24-uurs begeleiding en middelen zoals een rolstoelbus of duofiets zijn voor u beschikbaar.

U zult genieten van de bijzondere sfeer, gezelligheid en verbondenheid tussen onze gasten en vrijwilligers.

Aangepaste hotels voor een goed begeleide vakantie

Onze vakantiehotels zijn aangepaste hotels in midden Nederland en op de Veluwe. De prachtige hotels zijn speciaal geschikt voor begeleide vakanties zoals Hetvakantiebureau.nl deze organiseert. Onze begeleide vakanties houden wij hier al vele jaren. O.a. in Nieuw Hydepark in Doorn, IJsselvliedt In Wezep, De Heerenhof in Mechelen of vakantiehotel Dennenheul (speciaal voor mensen met een visuele beperking).

Of wat vindt u van een vakantie op de boot? Bekijk hier onze vaarvakanties in Nederland.

Hoe ziet een begeleide vakantie eruit?

Onze begeleide vakanties duren een week. Aan een begeleide vakantie neemt deelt een groep van ongeveer 15 – 35 vakantiegasten mee. Het zijn kleinschalige begeleide vakanties dus, waardoor wij veel persoonlijke aandacht en begeleiding kunnen bieden. U kunt rustig aan doen of meedoen aan activiteiten.

Er is van alles te doen: van creatieve workshops en vaartochten tot zing- en dansavonden. Of wandelen en fietsen door de bosrijke omgeving. Wilt u van gedachte wisselen met een pastoor? Dat kan. Tijdens de hele week is er een pastoor aanwezig, inclusief kerkdienst.

U bepaalt of u meedoet, want het is uw vakantie.

Prijzen begeleide vakanties

Wij zijn een organisatie zonder winstoogmerk. Daarom zijn onze tarieven gebaseerd op wat iemand zonder zorg zou moeten betalen. Aanpassingen aan de accommodatie, zorgkosten en hulpmiddelen bijvoorbeeld, zijn voor onze rekening. De prijzen van een begeleide vakantie (welke u hier kunt vinden) zijn inclusief:

• Ontbijt, lunch en 3-gangendiner (ook dieet)

• Koffie, thee en vers fruit

• Activiteitenprogramma (exclusief excursies)

Korting begeleide vakantie

Onze begeleide vakanties maken wij zo betaalbaar mogelijk. Is de prijs voor u toch een bezwaar? Er zijn mogelijkheden om tegemoetkoming te krijgen in kosten voor een begeleide vakantie.

Via ons Vakantiefonds.

Via uw ziektekostenverzekering. Neemt contact op met uw zorgverzekeraar over de mogelijkheden.

Vakantie reserveren

U kunt een begeleide vakantie reserveren door het reserveringsformulier in te vullen en naar ons op te sturen. Uiteraard kunnen wij u het reserveringsformulier ook toesturen.

Heeft u nog vragen over onze begeleide vakanties? Neem gerust contact met ons op.

Eindejaarssluiting

I.v.m. de corona maatregelen is Het vakantiebureau gesloten tot maandag 18 januari.

We hopen u weer te ontmoeten in 2021!


De vakantiegids met daarin opgenomen het aanbod voor 2021 zal in februari verstuurd worden naar onze gasten en vrijwilligers.

Wilt u ook de vakantiegids aanvragen?

Stuur een mail naar info@hetvakantiebureau.nl