• Nieuws
  • Nieuws

Nieuws

 

Eenzame ouderen vieren een midweek vakantie in RCN vakantieparken!


RCN grijpt haar 65 jarig jubileum aan om zich samen met Hetvakantiebureau.nl en het Nationaal Ouderenfonds sterk te maken tegen de groeiende eenzaamheid onder ouderen. Zij bieden hen een unieke en volledig verzorgde midweek aan in de vaak eenzame decemberdagen.
 
Er is een speciale midweek samengesteld waarbij eenzame ouderen als eregasten ontvangen worden in Utrecht (Doorn), Noord-Brabant (Chaam) en Friesland (Appelscha). Het rijke en gevarieerde programma houdt met iedereen rekening, van een kerstbrunch en kerstmarkt tot het bezoeken van een kapper of bijkletsen met Foppe de Haan. Hetvakantiebureau.nl heeft zich ingezet om het vrijwilligersteam op de vakantieparken samen te stellen die het gezelschap deze hele midweek begeleiden tijdens de activiteiten.
 
Neem een kijkje in het programma van de 3 parken; Het Grote Bos, De Roggeberg en De Flaasbloem.
 
‘Wij hebben als RCN altijd als doel gehad om er ook te zijn voor diegene voor wie vakantie niet vanzelfsprekend is. Dat is een belangrijke groep mensen, eenzaamheid isoleert.’ Aldus Riné van Dingstee, algemeen directeur van RCN Vakantieparken.
 
Ruim 200.000 mensen zijn extreem eenzaam en hebben slechts een keer in de maand een sociaal contact (Onderzoek TNS/NIPO). Van de 75- tot 85-jarigen voelt bijna 50% zich eenzaam. Van de 85-plussers voelt bijna 60% zich eenzaam (RIVM, Volksgezondheidenzorg.info).
 
Na ruim een jaar van voorbereiding en met behulp van regionale partners en tientallen toegewijde vrijwilligers en heel veel medewerkers van RCN worden op 11 december de honderden ouderen met open armen ontvangen op de vakantieparken. Hiermee bieden we hen warmte in december en vragen we aandacht voor deze groep mensen die het hele jaar door deze aandacht verdienen.
 
 
Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF A A A A Mijn Vakantiebureau.nl