• Download hier
    Download hier
    de Vakantiegids!
  • Vakanties
  • Download hier
    Download hier
    de Vakantiegids!

Senioren vakanties en zorgvakanties

Wij zijn gespecialiseerd in zorgvakanties en seniorenvakanties in Nederland. Hetvakantiebureau.nl biedt dan ook verschillende mogelijkheden aan vakanties voor ouderen en begeleide vakanties.
Gediplomeerde verpleegkundigen, verzorgenden en andere vrijwilligers staan klaar voor zorg, een helpende hand of een luisterend oor. Ook verzorgen zij het programma van uitstapjes en andere activiteiten.

Kies het type vakantie dat bij u past:

Gemengde seniorenvakanties; senioren zonder zorg of met lichte zorg en senioren met (intensieve) zorg

In deze begeleide vakantieweken viert u vakantie in een gemêleerde samenstelling van senioren zonder - of met een lichte -  zorgbehoefte én senioren die meer zorg behoeven. Het activiteitenprogramma met workshops, spelletjes en uitstapjes biedt ruime keuze voor iedereen.

Seniorenvakanties zonder zorg of met lichte zorg

Bent u vitaal of heeft u weinig begeleiding nodig tijdens een vakantie? Dan is het arrangement vakanties voor senioren wellicht iets voor u. Onze prachtige hotels liggen in een mooie omgeving midden in de natuur. Er is een uitgebreid en gevarieerd programma waarbij u alle vrijheid heeft hier wel of niet aan deel te nemen. 

Vakanties voor mensen met een licht verstandelijke beperking

In de zomer en tijdens Oud & Nieuw worden er in Nieuw Hydepark in Doorn vier vakantieweken georganiseerd voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Tijdens deze gezellige vakantieweken worden de vakantiegasten begeleid door ervaren vrijwilligers. 

Vakanties voor mantelzorgers en thuiswonende partner met dementie

Mantelzorgers en hun thuiswonende partner met dementie kunnen samen een vakantie doorbrengen in een van de verzorgde accomodaties van Hetvakantiebureau.nl. Mantelzorgers kunnen de zorg voor hun partner geheel of gedeeltelijk overdragen aan vrijwilligers. 

Combinatievakanties voor mensen met een visuele beperking en senioren zonder zorg of met lichte zorg

Vakantiehotel Dennenheul is de enige accommodatie in Nederland die volledig is aangepast voor slechtzienden en blinden. Daarom worden hier jaarlijks vakantieweken georganiseerd voor mensen met een visuele beperking. Bij vakantieweken in andere accommodaties bent u uiteraard ook van harte welkom. Hier zijn de activiteiten en de accommodatie echter niet specifiek op uw beperking aangepast. Maar onze vrijwilligers helpen u graag!

Muziekweek

Houdt u van zingen, muziek luisteren of maken? Meldt u dan aan voor de muziekweek! Naast licht klassieke muziek kunt u ook andere muziekstijlen ervaren. U gaat zingen, muziek luisteren en maken en in diverse workshops zult u aan de slag gaan met muziek. Bespeelt u toevallig ook een instrument? Neem deze dan vooral mee! De vakantie wordt feestelijk en vooral muzikaal afgesloten. Op het programma van 2019 staat onder andere een bezoek aan het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. Iedere ochtend starten de vakantiegasten met 'muziek die mij raakt'; u mag uw favoriete muziek van uw eigen CD laten horen. Vanzelfsprekend is er deze week ook ruimte om even rustig een boek te lezen of te wandelen of fietsen. Doet (gaat) u mee van 23 februari t/m 2 maart 2019 in Nieuw Hydepark in Doorn?

Creatieve week

Bent u graag creatief bezig? Van 2 t/m 9 maart 2019 organiseren we in Nieuw Hydepark in Doorn een Creatieve week voor senioren zonder zorg of met lichte zorg en voor mensen met (intensieve) zorgbehoefte. U kunt aan de slag met schilderen op hout, mandala stipwerk op stenen. Voor de liefhebbers is er ook de mogelijkheid om kaarten te maken. Ook het makan van beelden met textielverharder staat op het programma  en nog veel meer leuke creatieve activiteiten. 
Van 24 t/m 31 augustus 2019 organiseren we ook een vakantieweek met veel creatieve workshops in Nieuw Hydepark voor senioren zonder zorg of met lichte zorg en voor mensen met intensieve zorgbehoefte. Het exacte programma van die week is nog niet bekend maar het wordt als vanouds weer heel gezellig!
Voor beide weken geldt: Uiteraard doen we ook spelletjes, maken we uitstapjes naar uw eigen wensen en kunt u ook zelf een boekje lezen of puzzelen. Lees meer over creatieve vakanties  >>

 

 
 
 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF A A A A Mijn Vakantiebureau.nl