• Download hier
    Download hier
    de Vakantiegids!
  • Download hier
    Download hier
    de Vakantiegids!
  • Vakanties

Senioren vakanties en zorgvakanties

Wij zijn gespecialiseerd in zorgvakanties en seniorenvakanties in Nederland. Hetvakantiebureau.nl biedt dan ook verschillende mogelijkheden aan vakanties voor ouderen en begeleide vakanties.
Gediplomeerde verpleegkundigen, verzorgenden en andere vrijwilligers staan klaar voor zorg, een helpende hand of een luisterend oor. Ook verzorgen zij het programma van uitstapjes en andere activiteiten.

Kies het type vakantie dat bij u past:

Gemengde seniorenvakanties; senioren zonder zorg of met lichte zorg en senioren met (intensieve) zorg

In deze begeleide vakantieweken viert u vakantie in een gemêleerde samenstelling van senioren zonder - of met een lichte -  zorgbehoefte én senioren die meer zorg behoeven. Het activiteitenprogramma met workshops, spelletjes en uitstapjes biedt ruime keuze voor iedereen.

Seniorenvakanties zonder zorg of met lichte zorg

Bent u vitaal of heeft u weinig begeleiding nodig tijdens een vakantie? Dan is het arrangement vakanties voor senioren wellicht iets voor u. Onze prachtige hotels liggen in een mooie omgeving midden in de natuur. Er is een uitgebreid en gevarieerd programma waarbij u alle vrijheid heeft hier wel of niet aan deel te nemen. 

Vakanties voor mensen met een licht verstandelijke beperking

In de zomer worden er in Nieuw Hydepark in Doorn drie vakantieweken georganiseerd voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Tijdens deze gezellige vakantieweken worden de vakantiegasten begeleid door ervaren vrijwilligers.
Lees meer over vakanties met verstandelijke beperking  >>

Vakanties voor mantelzorgers en thuiswonende partner met dementie

Mantelzorgers en hun thuiswonende partner met dementie kunnen samen een vakantie doorbrengen in een van de verzorgde accomodaties van Hetvakantiebureau.nl. Mantelzorgers kunnen de zorg voor hun partner geheel of gedeeltelijk overdragen aan vrijwilligers. 

Combinatievakanties voor mensen met een visuele beperking en senioren zonder zorg of met lichte zorg

Vakantiehotel Dennenheul is de enige accommodatie in Nederland die volledig is aangepast voor slechtzienden en blinden. Daarom worden hier jaarlijks vakantieweken georganiseerd voor mensen met een visuele beperking. Bij vakantieweken in andere accommodaties bent u uiteraard ook van harte welkom. Hier zijn de activiteiten en de accommodatie echter niet specifiek op uw beperking aangepast. Maar onze vrijwilligers helpen u graag!

Creatieve week

Bent u graag creatief bezig? Van 17 februari t/m 24 februari 2018 organiseren we in Nieuw Hydepark in Doorn een Creatieve week voor senioren zonder zorg of met lichte zorg en voor mensen met (intensieve) zorgbehoefte. U kunt aan de slag met boekbinden, misschien zelfs papier scheppen, handlettering (schrijven met sierlijke letters), persoonlijke labels maken voor cadeautjes, macramé potjes maken, mozaïeken en nog veel meer leuke creatieve items. 
Van 18 t/m  25 augustus 2018 organiseren we ook een vakantieweek met veel creatieve workshops in Nieuw Hydepark voor senioren zonder zorg of met lichte zorg en voor mensen met intensieve zorgbehoefte. Het exacte programma van die week is nog niet bekend maar het wordt als vanouds weer heel gezellig!
Voor beide weken geldt: Uiteraard doen we ook spelletjes, maken we uitstapjes naar uw eigen wensen en kunt u ook zelf een boekje lezen of puzzelen. Lees meer over creatieve vakanties  >>

Muziekweek

Houdt u van zingen, muziek luisteren of maken? De Muziekweek organiseren wij al jaren maar sinds 2017 is de opzet een beetje veranderd. Naast licht klassieke muziek zult u ook, veel meer dan anders, andere muziekstijlen ervaren. U gaat zingen, muziek luisteren en maken en in diverse workshops zult u aan de slag gaan met muziek. Bespeelt u toevallig ook een instrument? Neem deze dan vooral mee! De vakantie wordt feestelijk en vooral muzikaal afgesloten. Op het programma van 2018 staat onder andere een bezoek aan het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. Iedere ochtend starten de vakantiegasten met 'muziek die mij raakt'; u mag uw favoriete muziek van uw eigen CD laten horen. Er zal een beeldklankspel zijn met een pianorecital van Haydn en tv-ster en theaterman Jörgen Raymann komt optreden. Vanzelfsprekend is er deze week ook ruimte om even rustig een boek te lezen of te wandelen of fietsen. Doet (gaat) u mee van 3 t/m 10 maart 2018 in Nieuw Hydepark in Doorn?

Vakanties voor eenoudergezinnen

Bent u een alleenstaande ouder die iedere dag de zorg heeft voor de kinderen? Wilt u er graag een week tussenuit, maar heeft u daar niet voldoende mogelijkheden voor? Ziet u er tegenop om alleen met de kinderen te gaan kamperen? Kijk dan eens bij deze vakantieweken.
Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF A A A A Mijn Vakantiebureau.nl