• Vakantie i.s.m. RCN
  • Vakantie i.s.m. RCN
  • Vakantie i.s.m. RCN
  • Vakantie i.s.m. RCN

Gezinsvakantie en Ouderenmidweek i.s.m. RCN Vakantieparken

Goed voor elkaar!
Gratis vakantie voor 100 bijstandsgezinnen.

Wij zijn verheugd dat wij ook in 2019, door de voortgezette samenwerking met RCN Vakantieparken, 100 gezinnen met een inkomen op bijstandsniveau, een gratis vakantie op een RCN Vakantiepark mogen aanbieden. Gezinnen kunnen vakantie vieren in een bungalow, mobil-home of safaritent.
De vakanties kunnen het hele jaar door geboekt worden op een van de parken van RCN in Nederland! Een mooie kans om onze diaconale opdracht van de Protestantse Kerk in Nederland hiermee extra kracht bij te zetten.

Hoe gaat het in zijn werk? 

  • Wanneer je een gezin met jonge en of schoolgaande kinderen (maximaal 6 personen) dat leeft op bijstandsniveau kent, dat graag van dit aanbod gebruik wil maken, kun je een plaatselijke diaconie hiervoor benaderen. De diaconie kan samen met het betreffende gezin de aanvraag, inclusief korte motivatie, indienen. Iedere diaconie mag één gezin aandragen.
  • De aanmeldingsperiode loopt tot en met 31 maart 2019. Een persbericht dat je eventueel kunt gebruiken voor een oproep in het kerkblad of via de website van een kerkelijke gemeente, tref je via deze link.
  • Om iedereen de kans te geven om vakantie te vieren, zullen alleen aanvragen van gezinnen die nog niet eerder van dit aanbod gebruik hebben gemaakt in behandeling worden genomen.
  • Download hier het aanmeldingsformulier. Het ingevulde formulier kun je sturen (liefst per mail) naar info@hetvakantiebureau.nl of per post naar Hetvakantiebureau.nl, Postbus 264, 3940 AG, te Doorn.
  • Het aanmeldformulier dient uiterlijk 31 maart 2019 te zijn ontvangen bij Hetvakantiebureau.
  • In de week van 8 april informeren we de gezinnen en de betrokken diaconieën over eventuele plaatsing. De (volledig ingevulde) aanvragen worden in eerste instantie beoordeeld n.a.v. de motivatie en aansluitend op volgorde van binnenkomst. Alle voorwaarden staan uitgeschreven op het aanmeldingsformulier.
  • Hetvakantiebureau.nl vraagt een kleine bijdrage voor de bemiddeling (€75,- voor een verblijf van een week of €35,- voor een weekend).

 

Uiteraard geven we aan alle kanten ruchtbaarheid aan deze mooie aanbieding. Zo ontvangt onze kerkelijke achterban (o.a. middels de nieuwsbrief van de Protestantse kerk) ook een mail met informatie. Een kort filmpje waarom RCN dit bijzondere initiatief doet en hoe enkele gezinnen het hebben ervaren, zie je hier.

Vakantie i.s.m. RCN

Onze relatie met RCN vakantieparken

RCN kijkt verder dan de eigen onderneming. Aandeelhouder Stichting Interkerkelijk Oriëntatie Centrum (SIOC) besteedt daarom de winstuitkering aan maatschappelijke projecten, zoals Hetvakantiebureau.nl.
De gezinsvakantie-actie en de seniorenmidweek, zijn mooie voorbeelden van het uitdragen van hun motto: ‘Goed voor elkaar!’ Het unieke van deze vakantieorganisatie komt mooi in beeld in deze film!

In de zomer van 2019 hopen we middels dezelfde kanalen onze achterban te informeren over de midweek voor eenzame ouderen. Deze zal december 2019 plaats vinden.
 
 

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF A A A A Mijn Vakantiebureau.nl