Vakantie voor mensen met dementie

Bent u op zoek naar een vakantie voor mensen met dementie? Dan zijn de vakantiemogelijkheden voor mantelzorgers en hun thuiswonende partner met dementie misschien wat voor u! U krijgt volop de gelegenheid om samen of alleen er op uit te gaan en te genieten van de prachtige omgeving van de hotels.

Vakantie voor mensen met dementie en hun mantelzorgers

Hetvakantiebureau.nl organiseert in verschillende hotels in Nederland vakantie voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Samen met hun partner, zoon of dochter, vriend of vriendin kunnen zij genieten van een onbezorgde vakantie. De vrijwilligers, die ervaring hebben met dementie, nemen de zorg van de mantelzorger over, zodat samen genieten centraal staat. U krijgt volop de gelegenheid om te ontspannen en om er alleen –of samen- op uit te gaan.

Programma in de vakantieweek

Tijdens de vakantieweek kunt u, als u wilt, meedoen aan de vele activiteiten die het vrijwilligersteam organiseert. Bijvoorbeeld een creatieve workshop, een museumbezoek, gezellig winkelen in de stad of een spel of een muzikaal optreden in het hotel. Natuurlijk kunt u ook uw eigen plan trekken en er zelf op uit gaan. Niets moet en veel mag! Vrijwilligers ondersteunen u waar nodig en bieden een luisterend oor. Ook is er ruimte voor lotgenotencontact voor de mantelzorgers.

Accommodaties door heel Nederland

Hetvakantiebureau.nl heeft accommodaties door heel Nederland. Onze aangepaste hotels vindt u op prachtige locaties op de Veluwe, Midden Nederland en Limburg. Met tal van wandel- en fietspaden rondom onze locaties kunt u heerlijk genieten van de natuur. In de sfeervolle restaurants krijgt u dagelijks een heerlijk ontbijt, lunch en 3-gangen diner geserveerd. De hotelkamers zijn voorzien van een tv, zorgoproepsysteem en een badkamer met douche en toilet. Dit alles biedt optimale mogelijkheden voor mensen met dementie!

U bent van harte welkom!

Boek een geheel verzorgde vakantie bij het vakantiebureau.nl en kom tot rust op één van onze prachtige locaties. Bekijk hier beschikbare data voor onze vakanties voor mensen met dementie en hun mantelzorger.

Oorsprong van deze vakantieweken

Na een eerdere samenwerking heeft Alzheimer Nederland eind 2011 haar vakantieweken voor mantelzorgers en een thuiswonende partner met dementie vol vertrouwen overgedragen aan Hetvakantiebureau.nl.

Corona maatregelen

Naar aanleiding van de maatregelen i.v.m. het coronavirus hebben we onze reguliere vakantieweken tot 7 november helaas moeten annuleren.


We zijn verheugd dat we vanaf 29 augustus wel vakantieweken voor thuiswonende senioren en voor mantelzorgers en hun thuiswonende partner mogen organiseren. Gasten die zelfredzaam zijn (of waarvan de zorg door de partner/mantelzorger kan worden gedaan) kunnen zich hier voor aanmelden.


Voor meer informatie klik hier