Vakantie voor mensen met een visuele beperking

Vakantiehotel Dennenheul is de enige accommodatie in Nederland die volledig is aangepast voor slechtzienden en blinden. Daarom vinden hier jaarlijks diverse vakantieweken plaats voor mensen met een visuele beperking. Uw geleidehond is uiteraard ook van harte welkom.

Tijdens uw vakantie verblijft u in een eigentijdse accommodatie, die is voorzien van modern comfort. U kunt kosteloos gebruikmaken van alle faciliteiten, zoals een sauna en fitnessruimte.

Zeer de moeite waard is het nabij Dennenheul gelegen natuurpad (2,5 kilometer), dat speciaal is aangepast voor gasten met een visuele beperking. Verder kunt u deelnemen aan uitstapjes. Zo staat er twee keer per week een georganiseerde bustocht op het programma. Maar vrijwilligers gaan ook graag met u mee als u wilt winkelen in het dorp Ermelo of als u naar de warenmarkt of een bosbessenkwekerij wilt. Fietsen wordt bijna dagelijks gedaan: gasten maken volop gebruik van de mogelijkheid om samen met een vrijwilliger een rondrit te maken op de tandem. Een excursie naar Harderwijk of een boottochtje maakt uw vakantie compleet.

Bekijk beschikbare data

Vakantiehotel Dennenheul ingericht voor visuele beperkingen

Vakantiehotel Dennenheul is een kleinschalige accommodatie die grenst aan het Landgoed Oud-Groevebeek, die speciaal is aangepast voor mensen met een visuele beperking, door bijvoorbeeld geleide lijnen en braillemarkeringen. 

In het restaurant geniet u van smaakvolle maaltijden. U gebruikt hier het ontbijt, de lunch en het diner. In de sfeervolle bar en lounge kunt u de nodige genoeglijke uurtjes doorbrengen. Maar natuurlijk is het op zomerse dagen nog veel aangenamer om op het beschutte buitenterras te zitten.

Zorg

De Dennenheul is aangepast op visueel beperkten, het heeft echter geen faciliteiten voor mensen die zorg nodig hebben! U kunt dus alleen met deze vakantie mee als u geen of lichte zorg nodig heeft. Voor vakanties met zorg hebben we aparte vakanties samengesteld die specifiek bij deze wensen horen!

Vrijwilligers als begeleiding

Wij werken enkel met gemotiveerde, kundige vrijwilligers! Wilt u als vrijwilliger ook uw steentje bijdragen? Graag! Mensen met een beperking verdienen ook hun rust en vrijheid op z’n tijd, dit kan alleen als we genoeg vrijwilligers hebben die ons willen helpen.

Het programma

Het gehele programma is op u afgestemd. We overleggen met u of u en waar u ondersteuning bij nodig heeft. Zeer de moeite waard is het nabij Dennenheul gelegen natuurpad (2,5 kilometer), dat speciaal is aangepast voor gasten met een visuele beperking. Verder kunt u deelnemen aan uitstapjes. Zo staat er twee keer per week een georganiseerde bustocht op het programma. Maar vrijwilligers gaan ook graag met u mee als u wilt winkelen in het dorp Ermelo of als u naar de warenmarkt of een bosbessenkwekerij wilt. Fietsen wordt bijna dagelijks gedaan: gasten maken volop gebruik van de mogelijkheid om samen met een vrijwilliger een rondrit te maken op de tandem. Een excursie naar Harderwijk of een boottochtje maakt uw vakantie compleet.Gaat u met Kerst of Oud en Nieuw op vakantie? Dan is het programma vanzelfsprekend aangepast aan het bijzondere karakter van deze dagen.

U kunt de Vakantiegids voor mensen met een visuele beperking ook in braille en op daisy-cd bij ons opvragen.