• Vakanties
  • Vakanties

Vakanties

 Wij zijn gespecialiseerd in zorgvakanties en seniorenvakanties in Nederland. Hetvakantiebureau.nl biedt dan ook verschillende mogelijkheden aan vakanties voor ouderen en begeleide vakanties.

Gediplomeerde verpleegkundigen, verzorgenden en andere vrijwilligers staan klaar voor zorg, een helpende hand of een luisterend oor. Ook verzorgen zij het programma van uitstapjes en andere activiteiten.

Kies het type vakantie dat bij u past:

Gemengde seniorenvakanties; senioren zonder zorg of met lichte zorg en senioren met (intensieve) zorg

In deze begeleide vakantieweken viert u vakantie in een gemêleerde samenstelling van senioren zonder - of met een lichte -  zorgbehoefte én senioren die meer zorg behoeven. Het activiteitenprogramma met workshops, spelletjes en uitstapjes biedt ruime keuze voor iedereen.

Seniorenvakanties zonder zorg of met lichte zorg

Bent u vitaal of heeft u weinig begeleiding nodig tijdens een vakantie? Dan is het arrangement vakanties voor senioren wellicht iets voor u. Onze prachtige hotels liggen in een mooie omgeving midden in de natuur. Er is een uitgebreid en gevarieerd programma waarbij u alle vrijheid heeft hier wel of niet aan deel te nemen. 

Seniorenvakanties met intensieve zorg

Als u veel hulp nodig heeft bij de dagelijkse persoonlijke of verpleegkundige zorg, zult u het zeker naar uw zin hebben in het arrangement Vakanties met zorg. Als u samen met uw partner wilt komen, kan dat. Ook als uw partner mantelzorger is. Op uw reserveringsformulier kunt u aangeven welke zorg u nodig heeft.

Vakanties voor mensen met een licht verstandelijke beperking

In de zomer worden er in 'De Werelt' in Lunteren vier vakantieweken georganiseerd voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Tijdens deze gezellige vakantieweken worden de vakantiegasten begeleid door ervaren vrijwilligers.
Lees meer over vakanties met verstandelijke beperking  >>

Vakanties voor mantelzorgers en thuiswonende partner met dementie

Mantelzorgers en hun thuiswonende partner met dementie kunnen samen een vakantie doorbrengen in een van de verzorgde accomodaties van Hetvakantiebureau.nl. Mantelzorgers kunnen de zorg voor hun partner geheel of gedeeltelijk overdragen aan vrijwilligers. 

Combinatievakanties voor mensen met een visuele beperking en senioren zonder zorg of met lichte zorg

Vakantiehotel Dennenheul is de enige accommodatie in Nederland die volledig is aangepast voor slechtzienden en blinden. Daarom worden hier jaarlijks vakantieweken georganiseerd voor mensen met een visuele beperking. Bij vakantieweken in andere accommodaties bent u uiteraard ook van harte welkom. Hier zijn de activiteiten en de accommodatie echter niet specifiek op uw beperking aangepast. Maar onze vrijwilligers helpen u graag!
 

Vakanties voor mensen met zorg tot 65 jaar

Ook dit jaar zijn er weer twee vakantieweken voor mensen in de leeftijd tot 65 jaar die (veel) zorg nodig hebben en/of rolstoelgebonden zijn. Dit jaar vinden beide weken plaats in Nieuw Hydepark. De afgelopen jaren hebben wij gezien dat mensen het als prettig ervaren om op vakantie te zijn met leeftijdgenoten. Iedereen kan makkelijker aansluiting bij elkaar vinden. Het recreatieprogramma tijdens deze weken is uiteraard toegespitst op de leeftijd van de gasten. 
Lees meer over zorgvakanties tot 65 jaar >> 

Creatieve week

Bent u graag creatief bezig? Van 25 februari t/m 4 maart 2017 organiseren we in Nieuw Hydepark in Doorn een Creatieve week voor senioren zonder zorg of met lichte zorg en voor mensen met (intensieve) zorgbehoefte. U kunt aan de slag met sieraden maken van koffiecupjes, kaarten maken, Matroeska popjes beschilderen, verhalen vertellen, mozaïek of iets maken van houtpulp. 
Van 26 augustus t/m 2 september 2017 organiseren we ook een vakantieweek met veel creatieve workshops in De Werelt in Lunteren voor senioren zonder zorg of met lichte zorg en voor mensen met intensieve zorgbehoefte. Het programma van die week is nog niet bekend. Uiteraard doen we ook spelletjes, maken we uitstapjes naar uw eigen wensen en kunt u ook zelf een boekje lezen of puzzelen. Lees meer over creatieve vakanties  >>

Muziekweek

Houdt u van zingen, muziek luisteren of maken? De Muziekweek organiseren wij al jaren maar in 2017 veranderen we de opzet een beetje. Naast licht klassieke muziek zult u nu ook, veel meer dan anders, andere muziekstijlen ervaren. U gaat zingen, muziek luisteren en maken en in diverse workshops zult u aan de slag gaan met muziek. Bespeelt u toevallig ook een instrument? Neem deze dan vooral mee! De vakantie wordt feestelijk en vooral muzikaal afgesloten. Vanzelfsprekend is er deze week ook ruimte om even rustig een boek te lezen of te wandelen of fietsen. Doet (gaat) u mee van 18 t/m 25 februari 2017 in Nieuw Hydepark in Doorn?
Van 1 tot 8 juli 2017 vindt ook in De Werelt in Lunteren een vakantieweek plaats met een extra muzikale invulling.

Vakanties voor eenoudergezinnen

Bent u een alleenstaande ouder die iedere dag de zorg heeft voor de kinderen? Wilt u er graag een week tussenuit, maar heeft u daar niet voldoende mogelijkheden voor? Ziet u er tegenop om alleen met de kinderen te gaan kamperen? Kijk dan eens bij deze vakantieweken.
Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF A A A A Mijn Vakantiebureau.nl