Vrijwilligerswerk ouderen

Wilt u vrijwilligerswerk met ouderen doen? Hetvakantiebureau.nl is altijd op zoek naar mensen die senioren vakanties of zorgvakanties willen begeleiden. Al meer dan 60 jaar organiseert Hetvakantiebureau.nl vakanties voor ouderen met en zonder zorg. Juist deze mensen verdienen het om even lekker tot rust te komen en plezier te maken met andere ouderen en onze vrijwilligers. Wij laten onze gasten genieten door leuke activiteiten te organiseren op prachtige locaties in Nederland. Hier kunnen wij uw hulp als vrijwilliger goed bij gebruiken! Sluit u aan bij ons team van vrijwilligers, zij ervaren onze vakanties als bijzonder fijn en waardevol! Info aanvragen & Aanmelden button

Onze vakanties

Onze zorg- en seniorenvakanties worden mogelijk gemaakt door financiële steun van een aantal vaste partners en de hulp van fantastische vrijwilligers. De accommodaties waar wij de zorgvakanties houden, zijn speciaal afgestemd op gasten die lichte zorg of intensieve zorg nodig hebben. De aangepaste hotels en accommodaties bevinden zich met name in Midden Nederland, maar wij bieden ook vaarvakantie aan. Op al onze accommodaties is vrijwilligerswerk ouderen welkom! Er worden tijdens deze vakantie veel verschillende activiteiten georganiseerd. Zo kunnen de ouderen, samen met u als vrijwilliger, een mooie wandeling maken, een middag winkelen, een bezoek brengen aan de markt of een (rolstoel)fietstocht maken. De zorg- en seniorenvakanties zijn echter alleen mogelijk wanneer er genoeg aanmeldingen zijn voor vrijwilligerswerk ouderen. Wij hebben uw hulp, jong of oud, hard nodig!

Vrijwilligerswerk

Als vrijwilliger helpt u bij een goed verloop van de vakantieweken. U kunt dit doen in verschillende rollen. Er gaan altijd ervaren begeleiders mee, dus ook als dit type vrijwilligerswerk nieuw voor u is bent u natuurlijk van harte welkom. Wat uw rol als vrijwilliger kan zijn: Begeleiden van ouderen, mensen die lichte zorg nodig hebben, dementerenden, verstandelijk beperkten of mantelzorgers vanuit het zorgteam Zorg, ontspanning en plezier geven. De kernwaarden van Hetvakantiebureau.nl Begeleiden van activiteiten vanuit het zorgteam Een verzorgende rol (met of zonder zorgachtergrond) of verpleegkundige rol (met zorgachtergrond) Een coördinerende functie vanuit het kernteam Restaurantmedewerker

Waarom vrijwilligerswerk ouderen?

Vrijwilligerswerk ouderen is een erg dankbare taak. De ervaringen van onze andere vrijwilligers en medewerkers zijn erg positief en het wordt gezien als een leerzame, maar vooral hele leuke ervaring. Bekijk onderstaand filmpje waarin 2 vrijwilligers bijzondere ervaringen delen. Ervaar het zelf! Word vrijwilliger!

Past vrijwilligerswerk ouderen bij u?

Als vrijwilliger bied je een luisterend oor, begeleid je en verzorg je. Als gespecialiseerde zorgvrijwilliger verpleeg je ook, wat uiteraard meetelt voor je BIG registratie.Maar wat centraal staat is dat je vooral veel plezier maakt met onze gasten. Je gaat vrijwilligerswerk ouderen niet helemaal zonder vergoeding doen. Het verblijf, eten en de reiskosten worden vergoed! Kan jij je hierin vinden? Dan past ons vrijwilligerswerk ouderen helemaal bij jou!

Aanmelden vrijwilligerswerk ouderen!

Het maakt niet uit of u een paar dagen of een paar weken vrijwilliger wil worden. Wij, en vooral de ouderen, kunnen uw hulp hard gebruiken en zullen hier ook erg dankbaar voor zijn!